Kriisiviestintäseminaari 2016

Home  >>  Kriisiviestintäseminaari 2016

 

#Kriisi2016:

Pakolaiskriisi ja valheiden verkko

 

spiderweb2

Tilaisuus on suunnattu organisaatioiden johdolle ja viestinnästä vastaaville muun muassa kunnissa, seurakunnissa, kansalaisjärjestöissä, valtion virastoissa ja -yhtiöissä, politiikassa ja mediassa.

SEMINAARIN OHJELMA

Klo 8.30: Aamukahvit ja ilmoittautuminen
Klo 9.00: Tervetuloa

Miten Helsingin kaupunki viestii pakolaisasiasta?
Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Helsingin kaupunki
Pekka Sauri kertoo, miten ja millä opeilla Helsingin kaupunki on pärjännyt pakolaisviestinnässä ja mitkä siinä ovat olleet suurimmat haasteet.

Median toiminta yhteiskunnan poikkeustilassa
Mediapoolin valmiuspäällikkö Katja Ahola, Viestinnän Keskusliitto
Mediapooli on media-alan varautumista edistävä yhteistoimintaelin, joka muun muassa tekee suunnitelmia häiriötilanteiden varalle ja tukee viranomaisten vastuulla olevaa poikkeusolojen viestintää. Kriisitilanteessa media on informaatiosodan etulinjassa. Silloin tarvitaan toimivaa mediaa, jotta vältyttäisiin huhuilta tai peräti paniikilta. Erityisenä haasteena on saada viranomaisten sanoma perille sekavassakin tilanteessa, kun ei enää voida olla varmoja edes siitä, että mediaksi itseään kutsuva verkkosivusto tai radiolähetin todella on se, joka se väittää olevansa.

Pakolaiset ja disinformaatio somessa – miten reagoida hölynpölyyn?
Journalistin ohjeet ja laki rajoittavat journalisteja julkaisemasta kaikkea toimituksen tiedossa olevaa. Millainen informaatiotyhjiö tästä syntyy valemedian täytettäväksi?
Julkisen sanan neuvoston toinen varapuheenjohtaja Pasi Kivioja

Faktabaari ja Haaga-Helian toimittajaopiskelijat tarkistavat aprillipäivänä alkaneessa yhteishankkeessaan faktoja maahanmuuttoon, turvapaikanhakijoihin ja pakolaisiin liittyvistä väitteistä. Tavoitteena on nostaa vahingollisten huhupuheiden leviäminen ja väärien tietojen levittäminen näkyviksi ja keskusteluun sekä samalla haastaa myös median omaa osuutta informaation tuottajina, arvottajina ja välittäjinä. Kansalaiset voivat pyytää faktantarkistusta julkisuudessa esitetyille väitteille tällä lomakkeella. Bonnier-palkitun Anne Leppäjärven faktantarkistustiimi tarjoilee seminaarissa konkreettisia eväitä huhupuheiden tunnistamiseen ja katkaisemiseen.

Case Hennala: Mitä tapahtui vastaanottokeskuksessa?
Hennalan vastaanottokeskuksen toiminnasta vastaava johtaja Markku Heikkilä, SPR:n Hämeen piiri
Oudot huhut nostivat Hennalan vastaanottokeskuksen otsikoihin. Mikä oli totta, mikä tarua?
Kommentit + keskustelu: komisario Petri Launiainen & rikos- ja oikeustoimittaja Tiia Palmén, Iltalehti

Median ja viranomaisten sokeat pisteet
Tutkija Karin Creutz, Etnisten suhteiden ja nationalismin tutkimuskeskus CEREN, Helsingin yliopisto
Mikä mättää maahanmuuton viestimisessä? Millaisen arvosanan maahanmuuton ja rasismin tutkija antaa median, poliisin ja poliitikkojen toiminnasta pakolaiskriisin hoidossa?

Mitä rajoituksia laki asettaa poliisin viestinnälle?
Komisario Petri Launiainen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.
Poliisi ei voi kertoa kaikkea tietämäänsä julkisuuteen, vaikka oikea tieto leikkaisi usein siivet vääriltä huhuilta ja asettaisi asiat mittasuhteisiinsa. Mitä meille ei kerrota ja miksi – siitä kertoo Launiainen, joka on toiminut aiemmin poliisin viestinnän valmiusryhmän johtajana ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkönä.

Klo 12.00: Loppuyhteenveto

Seminaarin juontajana toimii viestinnän asiantuntija ja Viestintätoimisto Luotsin perustajaosakas Pasi Kivioja.

Pakolaiskriisi ja valheiden verkko -seminaarin järjestää Viestintätoimisto Luotsi yhteistyössä PR24:n kanssa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 4.5.

AIKA: Keskiviikko 11.5. kello 9–12.
PAIKKA: Pääposti, Mannerheiminaukio 1 B, 00100 Helsinki.
Opastus ravintola Pääpostin auditorioon paikan päällä.
HINTA: 350 eur + alv 24 %, seuraavat samasta organisaatiosta à 250 eur +
alv 24 %

 

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ

Saat lomakkeen lähetettyäsi laskun Viestintätoimisto Luotsi Oy:ltä. Maksuaikaa on 7 päivää. Vahvistamme ilmoittautumisesi, kun maksu on tullut tilille. 

Maksetun osallistumisen peruuttaminen: Osallistumisen voi perua ja saada rahat täysimääräisesti takaisin viikkoa ennen tilaisuutta (4.5. mennessä). Tätä myöhemmin mutta ennen seminaarin alkua tehdyistä kirjallisista peruutuksista hyvitämme takaisin puolet osallistumismaksusta.

Nimi*

Puhelinnumero*

Sähköposti*

Ammatillinen asema*

Yritys*

Yrityksen y-tunnus

Haluan laskun
 postitse sähköpostilla verkkolaskuna

Laskutusosoite*

*) Pakollinen kenttä