Koulutukset

Home  >>  Palvelumme  >>  Koulutukset

Kehitä henkilökuntasi osaamista asiantuntevilla valmennuspaketeillamme. Kaikki koulutuksemme ovat räätälöitävissä täysin tarpeidesi mukaisiksi. Koulutukset järjestetään asiakkaan tiloissa.

MEDIAVALMENNUS – ”KUN TOIMITTAJA SOITTAA” 

7403734608_7c3291e44a_z

Tunnetko oikeutesi haastateltavana? (Kuva: Flickr.com / Creative Commons)

Median ammattilaiset kertovat elävän elämän esimerkein, mitkä ovat median pelisäännöt, miten toimittaja kohdataan ja mitä oikeuksia on haastateltavalla.  Tavoitteena on oppia kiteyttämään oma viesti eri kanavissa, myös sosiaalisessa mediassa. Mediavalmennuksen voi tilata harjoituksilla tai ilman. Osa harjoituksista on mahdollista kuvata videolle, jolloin ne analysoidaan ryhmän kesken ja osallistujat saavat myös media-ammattilaisten palautteen esiintymisestään.

Räätälöimme koulutuksen lähtötason osallistujien aiemman mediakokemuksen ja tulevien tarpeiden mukaan. Vaativimpia mediatilanteita ovat tv-haastattelut, joihin joutuvat yleensä poliitikot, yritysjohtajat, viestintäpäälliköt ja -johtajat sekä johtavat asiantuntijat. Tv-esiintymistä meillä kouluttaa tarvittaessa yhteistyökumppanimme, joka on kokenut tv-työn ammattilainen. Nämä harjoitukset laaditaan kunkin henkilön tarpeen ja toimenkuvan mukaan.

Videokuvauksesta vastaa yhteistyökumppanimme, kuva- ja äänituotannon moniosaaja Marko Valkonen / Endopixel Oy, joka toimii muun muassa Sanoma Media Finlandin ja MTV:n sisällöntuotannon tehtävissä.

Luotsilla on Psycon Oy:n kanssa kolmevuotinen sopimus Lappeenrannan yliopiston esimiesten mediavalmennuksesta (2013 alkaen). Luotsin viestinnän asiantuntija Pasi Kivioja vetää Lappeenrannassa päivän mittaisia koulutuksia 3–5 kappaletta vuodessa. Muita referenssejä muun muassa ”Kun toimittaja soittaa” -mediavalmennukset: Talentumin Lakimiesliiton koulutus 4/2015 ja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n lääkärijäsenten koulutus 5/2015.

Osallistujien kommentteja:

”Hyviä käytännön neuvoja, Kiviojan omat kokemukset auttoivat mukavasti”, ”Lupsakka ja mukava esiintyjä”, ”Mielenkiintoinen näkökulma ja hyvä esittäjä ja esitys”. Mediavalmennus ”Kun toimittaja soittaa” / Talentumin Lakimiesliiton koulutus 4/2015.

”Kiitos erittäin hyvästä koulutuksesta! Meidän lääkärit eivät olisi päästäneet sinua ollenkaan pois. Brilliant!”. Mediavalmennus ”Kun toimittaja soittaa” / Lääkärin sosiaalinen vastuu ry.

Valmennuksen kesto: tiivis luento 1–2 tuntia, puoli päivää tai koko päivä.

Pyydä tarjous!

 

SOSIAALINEN MEDIA – ”HYÖTY IRTI SOMESTA”

social-media-488886_640

Kuva:Pixbay

Jos et ole sosiaalisessa mediassa, sinua ei ole olemassa. Tehokkaasti viestivällä yrityksellä on syytä olla sosiaalisen median strategia ja tietotaitoa somessa toimimisesta. Teemme yrityksellesi some-strategian ja koulutamme henkilökuntaasi asiakaspalveluun sosiaalisessa mediassa. Kerromme, miten yritys voi rakentaa mainettaan blogin avulla, mitä hyötyä on Twitteristä ja Instagramista sekä miten Facebookista saa parhaan näkyvyyden irti. Asiantuntijamme kertoo myös some-kriisien synnystä ja niiden hallinnasta.

Esimerkkejä koulutuksistamme:

– Asiakaspalvelu somessa

– Sosiaalisen median kriisit ja niiden hallinta

– Näkyvyyden ja tavoittavuuden maksimointi Facebookissa ja Twitterissä

– Ota Instagram hyötykäyttöön

– Blogit yrityksen asiantuntijamediana

– Facebook- / Twitter- / Instagram- / YouTube-tilin perustaminen ja käytön alkeiskurssi

Referenssejä muun muassa Finavia, Suomen Kustannusyhdistys ry, Bonnier Kirjat Suomi, Bisnode Finland.

Kurssipalautetta koulutuksestamme: ”Loistava, rento ja erittäin asiantunteva luennoija”, ”Mielenkiintoiset esimerkit ja hyvät vuorovaikutustaidot”, ”Erinomaisen selkeä luennoitsija. Huoliteltu kieli!”, ”Huippuhyvä, informatiivinen”, ”Hyvä asiantuntija, tasokasta tietoa”. Miten hallita some-näkyvyyttä? -koulutus / Suomen Kustannusyhdistys ry.

Valmennuksen kesto: tiivis luento 2 tuntia tai puolen päivän workshop.

Hinta: 1 100–1 700 eur + alv 24 %

Pyydä tarjous!

 

TIEDEVIESTINTÄ – ”TEHDÄÄN TIEDETTÄ TUNNETUKSI!”

Tiina Raevaara

Tiina Raevaara

Pasi Kivioja

Pasi Kivioja

Tiedeviestinnän ja media-alan suositut kouluttajat Tiina Raevaara ja Pasi Kivioja ovat yhdistäneet voimansa tieteen hyväksi. Tieteelliselle tiedolle on nyt mediassa kova kysyntä, mutta hyvistä yleistajuistajista on pulaa. Myös tieteentekijöillä ja asiantuntijoilla on kasvava tarve saada sanomansa kuuluviin. Kerromme, kuinka saa median kiinnostumaan tutkimuksesta ja tieteentekijöistä ja miten asiantuntija voi edistää tietonsa leviämistä esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa.

Koulutukset soveltuvat yliopistoille, ammattikorkeakouluille ja tutkimuslaitoksille sekä tieteestä kirjoittaville journalisteille.

Koulutuksen kesto: tiivis luento 2 tuntia, puoli päivää tai koko päivä.

Hinta: 700–2 300 eur + alv 24 %.

Katso tarkemmat sisältökuvaukset ja hinnat tiedeviestintäesitteestämme!

 

 

MUUT KOULUTUKSET

– Kriisiviestintä

– Kirjoittajakoulutus asiantuntijoille tai journalisteille

 
VIESTINNÄN ASIANTUNTIJAMME

Luotsin asiantuntijoita yhdistää pitkä ja monipuolinen kokemus viestinnästä. Lisäksi käytössäsi on laaja verkostomme sisällön ja tekniikan osaajia.

HOME
Haussa uusi osakas VIESTINNÄN RAUTAINEN AMMATTILAINEN

Etsimme uutta osakasta, jolla on aiempaa yrittäjäkokemusta ja myyntihenkinen asenne. Hän tuo mukanaan omat asiakkaansa, ja tavoitteena on löytää ja kehittää yhdessä uusia asiakkuuksia. Mediataustasta on etua, mutta olennaista on suuntautuminen yritys- ja yhteisöviestintään. Kasvava yrityksemme tarjoaa yrittäjäosakkaalle joustavan ja itsenäisen työskentelymallin, pienen työyhteisön ja vertaistuen edut sekä synergiahyödyt hynttyiden yhteenlyömisestä. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa Facebook-linkkiä.

HOME
Pasi Kivioja IDEOITA, MEDIASUHTEITA JA SOMEA

Tämä ideanikkari ja some-ekspertti saa yrityksesi loistamaan mediassa. Pasilla on mediatausta Ilta-Sanomien ja Aamulehden toimittajana, mediatutkijana ja aikakauslehtiin kirjoittavana freelancerina. Lukijat tuntevat hänet Suomen Kuvalehden ja MB-lehden kolumneista sekä SK:n Mediaansekaantuja-blogista. Ennen Luotsia hän oppi tuntemaan median avainhenkilöt Sanomalehtien Liiton viestintäjohtajana. Hän on median etiikkaa valvovan Julkisen sanan neuvoston jäsen. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

HOME
Otto Aalto HYVÄ MUOTO JALOSTAA VIESTIN TIMANTIKSI

Otolla on vankka media- ja viestintäalan tausta yrittäjänä sekä toimittajana kahdenkymmenen vuoden ajalta. Sinä aikana hän on työskennellyt muun muassa kahdeksan vuotta MikroBitin päätoimittajana ja useita vuosia omassa yrityksessään. Hän tuntee kohderyhmät, hienosäätää sisältöjä ja hallitsee niin pieniä kuin suuriakin projekteja. Hänen erikoisalaansa on asiakkaiden viestinnän organisointi ja sisällöntuotanto. Koulutukseltaan Otto on kulttuuriantropologi ja MBA.